Dette er formålet med ægteskabet generelt og baseret på islam

Ægteskab er destinationen for de fleste par, der elsker hinanden. Ægteskab betragtes som noget helligt og begyndelsen på et nyt liv for mange mennesker. Men formålet med ægteskabet er ikke altid det samme for alle, selv to personer i et forhold kan have forskellige mål.

Forskellige formål med ægteskabet

En undersøgelse foretaget af Relationship Australia-organisationen over en periode på flere år viser, at der er forskellige grunde og årsager til, at nogen beslutter sig for at blive gift. Her er en række grunde til, at en person bliver gift:
  • Elsker
  • Så nogen vil følge dig i livet
  • Erklære en livslang forpligtelse
  • Giver sikkerhed for børn
  • Afgive offentlige forpligtelser over for hinanden
  • Opnå juridisk (legitim) status og økonomisk sikkerhed
  • Opfyld religiøs lære.
På den anden side ikke få mennesker, der nægter at blive gift. Baseret på samme undersøgelse skyldes det flere ting, som f.eks.
  • Tidligere dårlig erfaring i tidligere forhold
  • Ønsker ikke at forpligte sig
  • At se, at det at være forpligtet kræver ikke ægteskab
  • Føler sig bange for at fejle derhjemme
  • Nyd livet som single.
[[Relateret artikel]]

Formålet med ægteskabet i islam

Fra et islamisk synspunkt er formålet med ægteskab i islam ikke blot at forene to mennesker, der elsker hinanden. Ægteskab i islam er en del af at udføre religiøse ordrer (at få Allahs fornøjelse) og følge sunnah som eksemplificeret af profeten Muhammed. Islam opfordrer også sine tilhængere til at gifte sig og leve i par til flere andre formål. Rapporteret fra Religionsministeriets side, her er nogle af målene for ægteskabet i islam.

1. Beskyt dig selv mod umoralske handlinger

Efter islams opfattelse er ægteskab en måde at beskytte sig selv mod umoralske handlinger. At have lyst eller seksuelle drifter er en naturlig eller normal ting for både mænd og kvinder. Men en person, der ikke er i stand til at modstå seksuelle drifter, kan falde i umoralske handlinger. Ved at blive gift kan en person bedre kontrollere sit begær, så umoralske handlinger kan undgås. På den anden side kan det at gøre en partner glad i et islamisk ægteskab bringe velsignelser og belønninger. Denne ægteskabsanbefaling er til dem, der har været i stand til at påtage sig ægteskabets ansvar. Men hvis du føler, at du ikke er i stand til det, bør du faste som en måde at kontrollere dig selv på.

2. Få trøst og ro i at leve livet

Ikke kun for at undgå synd, formålet med ægteskab i islam er at få trøst og fred i livet. Derfor opfordres muslimer til at vælge en partner, der kan give trøst. Ægtepar forventes at kunne bygge en islamisk husstand sammen sakinah (rolig, fredfyldt, fredelig), mawaddah (fuld af kærlighed), og nåde (fuld af kærlighed).

3. Få afkom og øge antallet af muslimer

Formålet med ægteskab i islam er at få børn. Ud over at være efterfølgere til deres forældre, kan disse børn også øge antallet af muslimer. Således kan muslimer blive stærkere og stærkere. Muslimske børn forventes også at blive nyttige efterfølgere for samfundet, nationen og religionen.

4. Opbygning af en islamisk familie og styrkelse af anvendelsen af ​​sharia

Familien er den mindste enhed i samfundet. For at anvende islamisk lov som helhed i livet, skal det starte fra familien først. Ved at pleje en islamisk familie kan anvendelsen af ​​islamisk lov også udføres inden for familiemedlemmer. Dette tilskynder til skabelsen af ​​sociale og statslige forhold, som er velsignet af Allah SWT. Ved at forstå formålet med ægteskab generelt og i islam ovenfor, kan det forhåbentlig hjælpe dig med at overveje nøje, før du beslutter dig for at blive gift.