Plano-test gennem urin eller blod, hvilken er mere nøjagtig?

Plano test er en type undersøgelse for at bekræfte graviditet ved at påvise graviditetshormonet (humant choriongonadotropin eller hCG). Dette forklares også i en forskning udgivet af University of North Sumatra. Denne test er vigtig, hvis du planlægger at blive gravid. Dette hormon begynder normalt at blive opdaget på den 26. dag efter befrugtning sker og stiger drastisk på den 30. til 60. dag, men falder på den 100. til 130. dag. Koste som er knyttet forskelligt, afhængigt af sundhedsfaciliteten, hvor du bor det. Men hvis du gør det i et statsejet laboratorium, ifølge Ministeriet for Bemyndigelse af Statsapparater, varierer omkostningerne fra Rp. 15.000 (mobillaboratorium) til Rp. 35.000 (andet laboratorium ejet af regeringen).

Typer af Plano-test

Denne test kan udføres derhjemme med et simpelt graviditetstestsæt ( testpakke eller teststrimler ), samt på hospitalet ved at tage blodprøver undersøgt i laboratoriet. Typerne af plano-tests er som følger:

1. Blodprøvetagning

Der tages en blodprøve for at bestemme niveauet af hCG under plano-testen. I denne metode er formålet med plano-testen at bestemme niveauet af beta-hCG i din krop. Gennem denne test kan hCG påvises så snart som 11 dage efter undfangelsen. Derfor viser denne type test resultaterne af en graviditetstest på en nøjagtig og præcis måde, som kan sammenlignes med en testpakke. Metoder med blodprøver kan også bestemme gestationsalder, opdage unormale tilstande (f.eks. graviditet uden for livmoderen), potentiel abort, til Downs syndrom hos fosteret. Gennem denne plano-test vil niveauet af hCG i din krop blive set i detaljer og udtrykt i internationale millienheder af hormonet hCG pr. milliliter blod (mIU/mL). hCG-niveauet kan vise din gestationsalder med følgende reference:
  • 4 uger: 0-750 mIU/ml
  • 5 uger: 200-7.000 mIU/ml
  • 6 uger: 200-32.000 mIU/ml
  • 7 uger: 3.000-160.000 mIU/ml
  • 8-12 uger: 32.000-210.000 mIU/ml
  • 13-16 uger: 9.000-210.000 mIU/ml
  • 16-29 uger: 1.400-53.000 mIU/ml
[[relateret-artikel]] Hvis du ikke er gravid, bør dit hCG-niveau være under 10 mIU/ml. Hvis resultaterne viser, at hCG-værdien er under gennemsnittet, kan der være noget galt med det estimerede tidspunkt for undfangelse, potentialet for abort, til en ektopisk graviditet. På den anden side, hvis resultaterne viser et hCG-niveau over gennemsnittet, kan du opleve en flerfoldsgraviditet eller flerfoldsgraviditet. For at være sikker kan lægen udføre yderligere undersøgelser, såsom en ultralydsskanning (US).

2. Urinundersøgelse

Plano-testen kan udføres med en urintestpakke Udover at det flyder i blodet, frigives hCG-hormonet også gennem urinen. Derfor er måden at bruge plano-testen på at bruge et hjemmetestinspektionsværktøj, også kendt som en testpakke. Dette enkle værktøj er valgt af mange kvinder, fordi det er praktisk, billigt og nemt at bruge. Baseret på forskning præsenteret i Kusuma Husada Health Journal, så resultaterne af denne graviditetstest er nøjagtige, skal du følge brugsanvisningen på emballagen. testpakke. Normalt, hvordan man bruger en graviditetstest ved hjælp af urin er som følger:
  • Saml din urinprøve i en beholder
  • Indsæt pinden i prøven indtil stregmærket
  • Lad stå et stykke tid, indtil urinen er absorberet og stiger til toppen af ​​testpakken
  • Løft pinden, og læs derefter resultaterne
[[relaterede artikler]] Til forskel fra at tage blodprøver er resultaterne af plano-testen med dette husholdningsapparat kun positive (eller to streger) eller negative. Læs ikke testpakkens resultater, der har stået på i mere end 3 minutter, da de kan vise sig testpakke falsk positiv . En falsk positiv er et positivt testresultat, selvom du ikke er gravid. Dette resultat kan forekomme på grund af fordampning, hvilket resulterede i et svagt testpakningsresultat. Du kan også få et negativt resultat, selvom du er gravid, hvis niveauet af hCG i din urin stadig er lavt (for eksempel fordi du stadig er meget ung). Hvis du tror, ​​du er gravid, så tag en ny undersøgelse med denne pind om et par dage, eller søg en læge for at få en ultralydsundersøgelse. Men hvis det bruges korrekt, testpakke i stand til at vise 99,9% nøjagtighed.

Faktorer, der påvirker plano testresultater

Forstyrrelser i kønsorganerne kan påvirke resultaterne af plano-testen Der er altid risiko for forkerte resultater, det være sig med urin eller blod. I en blodprøve kan dine resultater for eksempel være falsk positive eller falsk negative for graviditet, hvis:

1. Tager medicin, der indeholder hCG

Tilstedeværelsen af ​​dette lægemiddel i blodet kan øge dine hCG-niveauer, selvom du ikke er gravid. Lægemidler, der indeholder hCG, f.eks. fertilitetslægemidler, f.eks. choriogonadotropin alfa-injektioner.

2. Kimcelletumorer

Disse tumorer kan være godartede eller endda udvikle sig til kræft, og findes normalt i de kvindelige reproduktive organer.

3. Lidelser i hypofyseorganet  

Dette organ virker ved at udskille hormoner i hypofysen for at producere hormoner til kvindelig reproduktion, såsom FSH og LH, som, hvis de forstyrres, vil påvirke HCG-niveauet. Falske positive resultater på stick plano-testen er sjældne, men de kan forekomme af de samme årsager ovenfor. hCG-niveauer er også normalt stadig høje, når du har en abort eller har en abort.

Noter fra SehatQ

Plano test er en testmetode til at bestemme niveauer af hormonet hCG eller graviditetshormon. Det er dog ikke umuligt, hvis høje niveauer af hCG ikke er gravide. Dette kan være en indikation af, at du bør gennemgå andre tests udover denne test. Følg altid din læges råd, især hvis du har andre symptomer, såsom mavesmerter og uregelmæssig menstruation. Hvis du vil vide mere om denne test, spørg lægen direkte i SehatQ-sundhedsappen. Download nu påApp Store og Google Play . [[Relateret artikel]]