I hvilken alder er baby tilbøjelig? Dette er en komplet forklaring fra eksperten

Baby tilbøjelig er et af de tegn på baby udvikling, der kan observeres. Maven vil give baby et nyt perspektiv på verden omkring ham. Hvor mange måneder kan barnet så være tilbøjeligt? Hvad kan du gøre for at stimulere ham til at ligge på maven alene? Mave er barnets stilling, når det ligger med maven nede. For at kunne være i denne stilling skal baby have stærke nakke- og skuldermuskler.

Hvornår kan babyer ligge på maven?

Baby på egen mave kan klares i en alder af 3 måneder. Faktisk, for at finde ud af, hvor mange måneder barnet kan være tilbøjeligt, giver United States Academy of Pediatrics (AAP) dig mulighed for at placere barnet på maven fra de første dage efter fødslen. Når din baby er meget lille, så lad ham sidde på dit bryst eller skød og gøre det i et stykke tid. Hvis dit spørgsmål er "hvor mange måneder kan baby ligge på maven alene?", så kan svaret varieres. Nogle babyer er i stand til at rulle fra en sovestilling til deres mave fra 3-4 måneders alderen. Det er dog ikke ualmindeligt, at babyer er tilbøjelige til nogle af dem, når de kommer i en alder af 5 måneder. Der er ingen grund til bekymring, fordi det er normalt og ikke et tegn på forsinket motorisk udvikling. [[Relateret artikel]]

Hvordan træner man en baby til at være hurtig på maven?

tilbøjelige eller mave tid er en af ​​de babypræstationer, som du kan stimulere med øvelse. Princippet om at gøre mave tid faktisk simpelt. Du skal placere din baby på en flad, ren overflade i en mave-ned-position, så han automatisk vil forsøge at løfte sin nakke og hoved. Dog er der selvfølgelig udfordringer, når man vil lave en baby i liggende stilling. Til det, følg denne, hvordan man træner en baby på maven:

1. Giv legetøjet foran ham

Babyen på maven kan hjælpes ved at give ham et stykke legetøj.Du kan lægge hans yndlingslegetøj inden for rækkevidde af babyens udsyn, så han er mere spændt, når den ligger på maven. Dette trin kan også være en stimulans, så han selv kan rulle over og på maven.

2. Placer maven på maven, når du ammer

Det hjælper også barnet at lægge barnet på maven, mens det ammer.Når barnet ammer, vil det instinktivt lede efter moderens brystvorte for at sutte. Til det kan du lægge barnet i mave-ned stilling eller på maven. Denne stilling er kendt for at være ret behagelig for babyen. Du behøver ikke bekymre dig, hvis barnet er ude af balance. Desuden kan denne metode til at lære på maven øge nærheden af ​​mor og baby. Fordi denne stilling giver mulighed for øjenkontakt mellem mor og baby

3. Sæt spejlet

Spejlet hjælper også barnet med at ligge tilbøjeligt Spejlet hjælper den lille med at se sig selv. Det er kendt, at spejlet kan øge hans nysgerrighed. Derfor vil barnet placere sig for at blive set i spejlet ved at løfte hovedet.

4. Giv et sjovt udtryk

Giv sjove udtryk for at holde baby underholdt, når baby er på maven. Når du træner baby på maven, så sørg for også at sørge for underholdning i form af sjove udtryk eller ord. Dette vil gøre mave tid have det godt med din baby.

5. Bliv ved med at hjælpe baby

Hjælp barnet på maven ved at skubbe kroppen langsomt. Selvom du træner barnet i at ligge ordentligt på maven, skal du stadig give din fulde opmærksomhed, når du laver denne aktivitet. Hvis barnet ser ud til at ville vende om, skal du stadig hjælpe barnet ved at skubbe hans krop langsomt.

Hvad skal man forstå, når barnet ligger på maven?

Barnet på maven græder af overraskelse.Barnets evne til at ligge på maven udvikles også. I første omgang kan han måske bare rulle fra liggende stilling til liggende. En måned senere kunne han kun rulle fra liggende til mave, fordi denne ene bevægelse kræver muskelstyrke og koordination, der er mere kompliceret. Når din baby er på maven for første gang, skal du ikke blive overrasket, hvis han græder. Fordi at have nye motoriske færdigheder kan også være en overraskende oplevelse for babyer. Men med tiden vil barnet vænne sig til og kunne lide stillingen. Sørg for, at han altid er under dit opsyn, og placer ham ikke på en høj overflade, når han er behagelig på maven. Glem ikke, når barnet ønsker at sove, så sørg for, at barnets krop er tilbage i rygleje, ikke tilbøjelig. Baseret på forskning offentliggjort i Canadian Medical Association Journal, synes babyer på maven under søvn at være i stand til at true barnets helbred. Fordi deres luftveje vil blive forstyrret. Dette vil udløse risikoen for, at barnet bliver frataget ilt. Faktisk er det værste scenarie pludselig spædbørnsdødssyndrom eller SIDS. [[Relateret artikel]]

Hvad skal man være opmærksom på, når barnet er udsat?

Sørg for, at den rigtige varighed er passende for hans alder, når barnet ligger på maven. Af sikkerhedsmæssige årsager bør du kun gøre mave tid når barnet og du er vågne. Begræns desuden varigheden mave tid alt efter barnets alder, nemlig:
  • Nyfødte: 1-5 minutter, 2-3 gange om dagen
  • 1 måned: maks. 10 minutter, 2-3 gange dagligt
  • 2 måneder: maksimalt 20 minutter, kan udføres i flere sessioner
  • 3 måneder: maksimalt 30 minutter, kan udføres i flere sessioner
  • 4 måneder: maksimalt 40 minutter, kan udføres i flere sessioner
  • 5-6 måneder: op til 60 minutter, så længe barnet ikke er kræsen.
Det er vigtigt at huske, babyer under 1 måned kan ikke løfte deres egne hoveder. Derfor vil barnet være mere udsat for ballade, når det ligger på maven. Når en baby ligger på maven, kan han opleve stress, fordi han ikke kan se sine forældres ansigter. Til det kan du placere dit ansigt inden for babyens synsfelt for at reducere denne frustration.

Fordele ved en tilbøjelig baby

Barnets hoved kan undgås med barnet på maven Mave tid hjælper ikke kun barnet på maven, men forhindrer også fladt hovedsyndrom (fladt hoved) hos babyer, der ofte ligger ned. Derudover vil maven også stimulere barnets overordnede motoriske udvikling, nemlig styrkelse af nakke- og skuldermusklerne, hvilket vil være meget nyttigt, når man skal lære at sidde, kravle og gå selvstændigt i fremtiden.

Noter fra SehatQ

Babyer tilbøjelige til at give nyttige fordele for vækst og udvikling. Den mest synlige fordel er de stærkere nakke- og skuldermuskler. Dette undgår også barnet fra risikoen for et peyang hoved. Husk dog på, undgå at lade barnet sove på maven. Dette truer faktisk hans sikkerhed. Bliv ved med at overvåge baby, mens du gør mave tid det her. Hvis du bemærker, at din baby ikke har været i stand til at tænde på maven selvstændigt ved 6 måneders alderen, skal du straks kontakte din børnelæge via chat læge på SehatQ familie sundhed app . Hvis du ønsker at fuldende din babys vækst- og udviklingsbehov, så besøg Sund ShopQ for at få tilbud til attraktive priser. Download appen nu på Google Play og Apple Store. [[Relateret artikel]]