6 typer termometre, der kan bruges som kropstemperaturtestværktøj

Generelt, når du er syg, vil du først måle din temperatur ved at placere din håndflade på din pande. Men denne metode er naturligvis ikke nøjagtig og er kun et første skridt til at opdage tilstedeværelsen eller fraværet af feber. For at vide det præcist skal du bruge et termometer eller temperaturtestsæt, der kan hjælpe dig med at vide præcis, hvad din kropstemperatur er. Kropstemperaturmåleapparater sælges faktisk frit i butikker eller apoteker med forskellige typer.

Hvilke typer kropstemperaturmålere er der?

Hovedformålet med alle temperaturmåleapparater er at give en præcis måling af den menneskelige kropstemperatur. Ud fra det opgivne kropstemperaturtal kan du finde ud af, om den feber, du har, kan behandles med medicin på apoteket eller kræver lægehjælp. Du kan få forskellige typer kropstemperaturtestsæt, såsom:
  • pande termometer

Er du nogensinde lige ankommet til Singapores eller Hong Kongs internationale lufthavne, når en officer dirigerer en enhed formet som en stregkoder scanner som brugt i kasseapparatet mod panden? Ja, enheden er et pandetermometer. Pandetemperaturmåleren bruger en infrarød optisk sensor, der registrerer varme, hvilket gør den nem at bruge. Dette temperaturtestsæt behøver ikke at placeres på panden eller andre kropsdele og er blot rettet mod panden. Et pandetermometer kan hurtigt give dig din kropstemperatur, men dette termometer kan blive påvirket af et lag sved, creme eller makeup hvilket gør, at de udstedte resultater ikke er så nøjagtige som digitale termometre. Hvis du bruger et temperaturtestsæt på din pande, er det bedst at skylle og tørre dit ansigt. Vent cirka 10 minutter ved stuetemperatur uden at udføre nogen svedig aktivitet, før du bruger termometeret.
  • Øre elektronisk termometer

I lighed med et pandetermometer aflæser en temperaturtest i øret også den varme, der udsendes inde fra øret. Dette termometer kan udskiftes i enderne, så du ikke skal bøvle med at vaske eller gøre rent med sprit. Temperaturmåleren i øret kan dog blive påvirket af ørevoks, som gør den unøjagtig. Derfor anbefales det stærkt at rense ørevokset, før du bruger dette termometer. En anden ulempe ved in-ear temperaturmåling er behovet for batteriudskiftning og nulstilling, og de er dyre. Et in-ear temperaturtestsæt bør bruges til børn, der er gamle nok.
  • Kviksølv termometer

Temperaturmåleinstrumenter, der bruger kviksølv, er normalt i form af et glasrør fyldt med flydende kviksølv eller kviksølv. Normalt placeres denne temperaturmåler under tungen, indtil kviksølvet holder op med at stige til et vist stop. Men i dag bruges kviksølvtemperaturtestsæt ikke længere, fordi de let går i stykker og frigiver kviksølv, som er giftigt for kroppen. [[Relateret artikel]]
  • Gallium termometer

Kropstemperaturmåleapparater med galinstan- eller galliumforbindelser bruges i stedet for kviksølvtermometre, som er giftige. I lighed med et kviksølvtermometer er galliumtemperaturmålere også i form af et glasrør. Selvom det er ikke-giftigt, tager galliumtermometre længere tid at måle kropstemperaturen. Den nødvendige tid varierer fra fire minutter, når den placeres i munden og 10 minutter, når den placeres i armhulen. Du skal også justere termometeret ved at ryste det rundt og vaske eller tørre temperaturmåleren af ​​med alkohol, før du bruger det igen.
  • Digitalt termometer

Disse enheder, der ofte bruges til at måle temperaturen på spædbørn og børn, sælges i en række forskellige størrelser og former og giver de mest nøjagtige resultater af enhver anden temperaturmålingsanordning på så lidt som 10 til 15 sekunder. Digitale temperaturmålere bruges ved at indsætte måleinstrumentet i munden eller anus. Et andet alternativ er at fastgøre det til armhulen. Ulempen ved et digitalt termometer er, at spidsen af ​​kropstemperaturlæseren bruger nikkel. Nikkel kan forårsage en allergisk reaktion hos personer, der er allergiske over for metallet. Derudover kan digitale temperaturmåleapparater også blive påvirket af elektromagnetiske bølger, der udsendes af andre elektroniske enheder. Du skal også udskifte batteriet, når det løber tør, og tørre spidsen af ​​temperaturtesteren af ​​med sprit, før du bruger den igen.
  • Strip termometer

Strip termometre sælges i strimler lavet af plast. Dette termometer vil ændre farve i henhold til kropstemperaturen. Du kan stikke temperaturmålestrimlen i form af en strimmel i armhulen, i munden eller over panden. Disse temperaturmålere er dog ikke særlig nøjagtige og giver kun et groft skøn over den kropstemperatur, der måles. Du bør også opbevare strimmeltermometeret ved en temperatur under 35 grader Celsius, fordi strimlen let smelter. Hvis du ved et uheld placerer den på et sted med høj temperatur, skal du straks sætte temperaturmåleren i køleren, derefter skal temperaturtestenheden anbringes på et sted med stuetemperatur dagen før brug.

Noter fra SehatQ

Kropstemperaturmåleapparater eller termometre bruges til at måle kropstemperatur nøjagtigt. Du kan købe temperaturmåleapparater på apoteker eller andre butikker, der sælger termometre af forskellige typer og former, såsom:
  • pande termometer
  • Øre elektronisk termometer
  • Kviksølv termometer
  • Gallium termometer
  • Digitalt termometer
  • Strip termometer
Hvert termometer har sine fordele og ulemper, du skal blot vælge den type termometer, der passer til dig.