Øjenposer til acne, genkend karakteristika ved stressede menneskers ansigter

Det er naturligt at føle sig stresset over forskellige ting, fordi livet er umuligt at forløbe glat. Men når stressen er meget alvorlig, er konsekvenserne, helbredet kan blive forstyrret. Faktisk kan stressede menneskers ansigtstræk let ses. En person med mange tanker kan tydeligt ses på hans ansigt. Bumser, øjenposer, rynker og mange andre ting virker uopfordrede. Hvis dette er sket, er det tid til at prøve at styre dine følelser, så de ikke forstyrrer din fysiske og mentale sundhed.

Ansigtstræk hos stressede mennesker

En stresset persons ansigt vil vise sit forvirrede humør og sind. Årsagen er, fordi kroppen, når den er stresset, producerer hormoner, som har en negativ indvirkning på hudens tilstand. Ikke nok med det, når nogen kommer for sent, kan de lave dårlige vaner uden at være klar over det, såsom at bide deres læber eller slibe tænder konstant. Hvad er så ansigtsegenskaberne for stressede mennesker?

1. Acne

Hudplejeprodukter el hudpleje uanset hvor sofistikeret det måske ikke er i stand til at overvinde acne, der er udløst af kronisk stress. Udløseren er aktiviteten af ​​stresshormonet kortisol, som får hypothalamus-delen af ​​hjernen til at producere hormoner cotrichotrophin-frigivende hormon eller CRH. Denne CRH får talgkirtlerne til at producere mere olie omkring hårsækkene. Som et resultat, hvis porerne kan blive tilstoppet og inficeret af bakterier på overfladen af ​​huden, så opstår acne. I en epidemiologisk undersøgelse i Sydkorea i 2011 undersøgte 1.236 deltagere triggere for acne. Som følge heraf er stress en af ​​triggerne. Andre ting, der også spiller en rolle, er overdrevent alkoholforbrug, menstruation og rodede søvncyklusser.

2. Øjenposer

Stressede mennesker har også normalt øjenposer, der ser mere nedsunkede ud. Desuden bliver musklerne, der understøtter området omkring øjnene, svagere med alderen. Tilstanden med slap hud på grund af nedsat elasticitet spiller også en rolle. Så hvad er sammenhængen med stress? Således kan et sammenfiltret sind forårsage en rodet søvncyklus. Når en person mangler søvn, vil ældningstegn såsom ujævn pigmentering og rynker øges.

3. Tør hud

Det lag, der spiller en vigtig rolle for at holde huden hydreret, er stratum corneum. Dette lag indeholder proteiner og lipider, der beskytter de dybere lag af huden. Hvis stratum corneum ikke fungerer optimalt, vil huden blive tør og kløende. At føle sig stresset spiller også en rolle i at forstyrre funktionen stratum corneum i at beskytte huden. Ikke nok med det, så er evnen til at opbevare vand eller fugt også reduceret.

4. Udslæt

Har du nogensinde følt kløe og udslæt, når du tænkte meget? Det viser sig, at det er en del af den indvirkning, stress har på en persons immunsystem. Når immunsystemet er svækket, kommer bakterierne i fordøjelseskanalen og huden ude af balance (dysbiose). Som et resultat vises et rødt udslæt. Ikke nok med det, stress kan også udløse nogle eksisterende hudproblemer, der forårsager udslæt. Eksempler som psoriasis, eksem og kontakteksem.

5. Rynker

Hvis du ikke vil have, at dit ansigt rynker hurtigere, er det godt at kende en effektiv måde at slippe af med stress. Årsagen er, at man står over for forskellige problemer, får hudens proteiner til at ændre sig og dens elasticitet falder. Ikke underligt, der kan opstå rynker i ansigtet.

6. Rynke panden og øjenbrynene

Når du tænker hårdt, strikker folk ofte ubevidst deres pande og øjenbryn. Dette kan ske kontinuerligt i løbet af dagen, især hvis den stress, du har at gøre med, er kompleks nok. Værre endnu, strikning af området omkring øjenbrynene kan føre til forekomsten af ​​rynker.

7. Håret bliver gråt og falder af

Der er et videnskabeligt svar på, hvorfor stress kan forårsage gråt hår. I en undersøgelse fra 2020 får sympatisk nerveaktivitet under stress stamceller til at forsvinde. Faktisk spiller disse melanocytceller en rolle i at producere det pigment, der gør håret farvet. Som følge heraf vil håret blive gråt. Ikke nok med det, at være konstant belastet med tanker og problemer vil forstyrre hårets naturlige vækstcyklus. Som følge heraf kan det ske telogen effluvium. Denne tilstand forårsager hårtab i meget store mængder.

8. Ansigtet er rødt og svedigt

Når du er stresset, kan en person også ubevidst trække vejret hurtigere ved at trække vejret i brystet. Som et resultat bliver åndedrættet kortere og får ansigtet til at se rødt ud i et stykke tid. Ligesom virkningen af ​​træning, får stress en person til at svede mere. Dette kan blive værre, hvis det ledsages af andre problemer, såsom overdreven angst.

9. Problemer med tænder og kæbe

Ikke kun i ansigtet kan dårlige vaner, der laves, når de er stressede, også give problemer med tænder og kæber. For eksempel, når nogen er vant til at slibe tænder, når de er spændte, kan det over tid forårsage huller i tænderne. Derudover kan denne dårlige vane også forårsage kæbeledsabnormiteter eller dysfunktion af temporomandibulær led. Dette er et problem, der påvirker leddene, hvor kæben forbindes med kraniet. [[Relateret artikel]]

Noter fra SehatQ

Der er stress, der dukker op uventet, såsom at miste et erhverv eller nogen tæt på dig. Der er også dem, der opstår kontinuerligt på grund af problemer på arbejde, økonomi og andre. Nøglen til at håndtere det er at håndtere stress. Tag dig tid til at lave aktiviteter, der får dig til at slappe af. Derudover kan det også hjælpe at forblive aktiv og opretholde en sund livsstil. Tøv ikke med at tale med en ekspert, hvis stress bliver for meget. Du kandirekte konsultation med en læge i SehatQ-familiens sundhedsapp. Download nu på App Store og Google Play.