Løb: Definition, historie og hændelsesnumre

Løb er en atletisk sport, som er yderligere opdelt i flere numre, såsom kort, mellemlang, langdistanceløb, stafet og hækkeløb. Løbende løb går tusinder af år tilbage i flere civilisationer, herunder det antikke Grækenland. Nu er løb en af ​​de mest populære sportsgrene, der er elsket af mange mennesker. Her er forskellige fakta om løb, der kan lyttes til.

Definition af løb

Løb er en tempofyldt øvelse, som, når den udføres, får kroppen til at have en tendens til at flyde, fordi kun én fod er på jorden ad gangen. Denne sport er en af ​​de mest populære atletik.

Løbehistorie

Officielle løbekonkurrencer er blevet gennemført i tusinder af år og længe siden. Denne aktivitet afholdes ofte som en del af religiøse ritualer, også da den først blev optaget som en sport i de antikke græske OL, i 776 f.Kr. Udviklingen af ​​den moderne løbesport begyndte i 1800-tallet i England. I 1860 afholdt landet sit første amatørløb. I 1896 blev de første moderne OL afholdt i samme begivenhed, og løb blev officielt en internationalt bestridt sport. Så i 1913 dannede repræsentanter for 16 lande det internationale amatøratletikforbund (IAAF). Indtil nu står IAAF stadig, og er den organisation, der laver standardreglerne for at løbe rundt i verden.

Løb idrætsfaciliteter og udstyr

I en officiel løbekonkurrence er der flere faciliteter og infrastruktur, der skal bruges, afhængig af antallet af løb, der bliver gennemført. Men generelt er følgende nogle, der skal være i hver løbekamp.

• Spor

Løbebanen, der bruges i hver kamp, ​​kan have forskellige størrelser. Betingelsen er dog, at banens samlede bredde ikke skal være mindre end 9,76 meter. Banen er opdelt i otte baner, og hver bane har et minimumsareal på 1,22 meter.

På banen skal der være en startlinje og en mållinje markeret med en hvid streg 5 cm bred.

Start blok

Start blok eller startstrålen er den støtte, som løberen bruger ved start.

• Stang Afslut

Pol Afslut lavet af stærkt materiale og malet hvid med en højde på 1,4 meter, en bredde på 8 cm og en tykkelse på 2 cm. Denne stang køres normalt 30 cm fra kantsporet.

• Stol Afslut

Stol Afslut bruges som bolig for folk, der fungerer som timere.

Stopur

Stopur Der er normalt mere end én brugt i løbekonkurrencer. I sprint er det f.eks. stopur tre løbere bruges, så tidsregistrering kan foretages mere præcist.

• Kamera

Sammen med udviklingen af ​​teknologi er nu hver løbebane normalt udstyret med et kamera, der vil optage deltagernes bevægelse fra startlinjen til mål. Dette kamera er nyttigt til at analysere kampen, hvis der er en overtrædelse, samt være bevis for at styrke komiteens beslutning om vinderen af ​​løbet.

• Løbesko

Sko til banen, anderledes end de sko, du skal have på, hvis du løber på asfaltveje. Løbebanesko har skarpe nåle under, så de kan ramme banen bedre.

• Løbetøj

Tøjet, der bruges af hver løber, er udstyret med numre og andre identiteter som f.eks. organisationens symbol, sponsorer eller det nationale flag.

• Pistol Start

Startpistolen bruges til at markere kampens start.

Løbesportsnummer

Antallet af kørende kampe kan opdeles i fem, som følger:

1. Kortdistanceløb

Kortdistanceløb er en løbebegivenhed, der konkurreres på 100 m, 200 m og 400 m distancer. Denne løbesport kan også omtales som sprintløb. Kortdistanceløbskonkurrencen i større konkurrencer gennemføres i 4 etaper, nemlig første runde, anden runde, semifinaler og sidste runde.

2. Mellemdistanceløb

Mellemdistanceløb er opdelt i to distancer, nemlig 800 m og 1.500 m. Til 800 m stævnet starter løbere stævnet med en squat-start, mens der i 1.500 meter stævnet starter stævnet med stående start.

3. Langdistanceløb

Langdistanceløbsstævner konkurreres på afstande over 5.000 meter. De distancer, der ofte konkurreres om, er 5.000 meter, 10.000 meter og 42.195 meter maraton. De 5.000m og 10.000m lange distancer kan konkurreres på banen på stadion såvel som på landevejen. I mellemtiden afholdes maratonløb generelt på motorvejen.

4. Stafetløb

Stafetløb eller kontinuerligt løb er et løbeløbsnummer, der afvikles i hold, og hver spiller på holdet skal tilbagelægge en vis afstand, før han giver løbets forbindelsesstav (stafetstok) til en holdkammerat, der er foran ham. I officielle konkurrencer er antallet af stafetløb, der konkurrerer på et hold, normalt 4 personer. De stafetløb, der ofte konkurreres, er 4 x 100 meter og 4 x 400 meter. Det betyder, at hver person på holdet skal løbe 100 eller 400 meter, før de endelig når frem til en holdkammerat, der er i næste position og giver stafetten for at fortsætte løbet.

5. Målløb

Hækkeløb er et løbeløbsnummer, der udføres ved at hoppe over et mål eller en forhindring for at nå målstregen. Der konkurreres på tre distancer, nemlig 100 m for kvinder, 110 m for mænd og 400 m for dame- og herrenummer. Højden på målet, der bruges i hvert kampnummer, er forskellig. Målhøjden brugt i 100 m løb er 0,84 m og for 110 m er 1,067 m. For kvinders 400 m distance er den anvendte målhøjde 0,762 m og for mænd 0,914 m. [[Relateret artikel]]

Sundhedsmæssige fordele ved at løbe

Løb kan, udover at blive udført professionelt, også klares hver dag med det udstyr, du har. Der er mange fordele, der kan opnås ved regelmæssig løb for sundheden, såsom: