Fuldstændig dissekere hjertets anatomi og hvordan det fungerer

Hjertets hovedfunktion er at pumpe blod gennem kroppen, så organerne kan få nok ilt, til at holde sig i live. For at denne funktion kan fungere korrekt, kræves samarbejde fra forskellige dele af hjertets anatomi. Dele af hjertet såsom kamrene, forkamrene og klapperne har deres respektive roller i at opretholde hjertefunktionen, så det kan køre ordentligt. I hjertet er der også mange typer blodkar, som ind- og udgang af blod til og fra hjertet.

Forstå hjertets dele eller anatomi

Den lettest genkendelige anatomi af hjertet er kamrene i det. Det menneskelige hjerte består af fire kamre. To værelser til venstre og to værelser til højre, med følgende inddeling:

• Hjertets atrium

Atriet er hjertets øvre anatomi. Dette afsnit er rummet i hjertet ovenfor, både til venstre og højre. Hjertets forkamre er også kendt som hjertets forkamre. Generelt fungerer hjertets forkamre til at transportere blod ind i hjertet. Men specifikt har hjertets højre atrium og venstre atrium også mere specifikke funktioner. Det højre atrium, fungerer som indgangen for blod fra stofskiftet, der ikke længere indeholder ilt, til at komme ind i lungerne igen. Mens venstre atrium, tjener som et "opbevaringsområde" af iltrigt blod, der er blevet behandlet fra lungerne. Fra venstre atrium pumpes blodet ind i hjertets venstre ventrikel. Fra hjertekamrene, så vil blodet så blive fordelt til alle væv i kroppen. Væggen i venstre atrium er lidt tykkere end væggen i højre atrium.

• Hjertekammer

Den næste hjerteanatomi, der også skal anerkendes, er hjertekamrene. Hjertekamrene er de nederste dele af hjertekamrene, som er til venstre og højre. Dette afsnit er kendt som ventriklen. Det højre hjertekammer fungerer til at pumpe blod, der ikke indeholder ilt, til lungerne. I mellemtiden fungerer det venstre hjertekammer til at pumpe blod ud gennem aortaklappen, ind i aortabuen og derefter til resten af ​​kroppen. Mellem atrierne og ventriklerne er hjerteklapperne, som er indgangs- og udgangspunkter for blod. De fire typer hjerteklapper er:
  • Trikuspidalklap. Trikuspidalklappen hjælper med at regulere blodgennemstrømningen mellem højre ventrikel og højre atrium.
  • Pulmonal ventil. Lungeklappen hjælper med at kontrollere blodstrømmen fra højre ventrikel til lungearterierne, som fører blod til lungerne for at opsamle ilt.
  • mitralklap. Mitralklappen er indgangen til iltrigt blod, som kommer fra lungerne. Dette blod vil komme ind i hjertets venstre atrium og derefter ind i hjertets venstre ventrikel.
  • aortaklap. Aortaklappen åbner vejen og tillader iltrigt blod fra lungerne at trænge ind fra venstre ventrikel ind i aorta, som er det største blodkar i kroppen.

Blodkar, der er en del af hjertets anatomi

Blodkar, er også en del af hjertets anatomi. Denne sektion fungerer som en transportrute ind og ud af blod, til og fra hjertet. Der er tre hovedtyper af blodkar, nemlig:

• Arterielle blodkar

Arterier fungerer til at transportere blod, der er rigt på iltindhold, ud af hjertet til resten af ​​kroppen. Startende med et stort blodkar kaldet aorta, vil arterierne derefter fortsætte med at forgrene sig, for at kunne transportere blod til alle de mindste dele af kroppen.

• Kapillærer

Kapillærer er små og tynde blodkar, der forbinder arterier og vener. Dens tynde vægge gør det nemt for kapillære blodkar at give eller få ilt, næringsstoffer, kuldioxid, til resten af ​​andre stofskifteprodukter, fra cellerne i kroppens organer.

• Vener

Vener bruges til at transportere blod tilbage til hjertet. Blodet, der transporteres, er ikke længere rig på ilt. Dette blod indeholder faktisk en masse metaboliske affaldsstoffer, som er klar til at blive fjernet fra kroppen. Jo tættere på hjertet, jo større bliver venerne. Et eksempel er vena cava superior. Disse blodkar transporterer blod fra hjernen og armene for at vende tilbage til hjertet. Et andet eksempel på en stor vene er vena cava inferior. Disse blodkar fører blod fra maven og benene tilbage til hjertet. Blod, der flyder i arterier, flyder kun i én retning. I modsætning til de årer, der kan flyde begge veje. At flyde i én retning betyder, at arterier kun strømmer fra hjertet til alle væv i kroppen. Mens blodet, der flyder i venerne, kan strømme i begge retninger. Fordi blodgennemstrømningen i venerne, vil strømme "op" til hjertet. Så der er mulighed for, at blod strømmer ned igen på grund af tyngdekraften. Derfor er der ventiler i vener, der forhindrer blodet i at strømme ned igen.

Et kort kig på, hvordan hjertets anatomi fungerer

Selvom hjertets anatomi er opdelt i mange dele, kan de alle arbejde sammen på en pæn og overskuelig måde i udførelsen af ​​deres funktioner, herunder at holde hjertet slå. Alles puls kan være forskellig, fordi den er påvirket af flere faktorer såsom livsstil og sygdomshistorie. Under normale forhold kan hjertet slå 60-100 gange i minuttet. For at holde hjertet slå, arbejder venstre og højre del, der indgår i hjertets anatomi, i tandem. Den højre side af hjertet er ansvarlig for at modtage blod, der ikke længere indeholder ilt. I mellemtiden er venstre side af hjertet ansvarlig for at modtage iltrigt blod fra lungerne, der skal cirkuleres i hele kroppen. Hjertekamrene og forkamrene vil skiftevis trække sig sammen og få hjertet til at slå rytmisk. Selve pulsen kan opdeles i to dele, nemlig systole og diastole.
  • Diastole opstår, når hjertekamrene og auriklerne ikke trækker sig sammen og er fyldt med blod.
  • Systole opstår, når hjertets forkamre trækker sig sammen og skubber blod ind i hjertekamrene. Når atrierne begynder at slappe af, er det nu hjertekamrenes tur til at trække sig sammen og pumpe blod ud af hjertet.
For at kunne pumpe blod ud i hele kroppen, skal hjertemusklen have en god koordination. Hjertet skal kunne flyde blod i den rigtige retning, på det rigtige tidspunkt og med det rigtige tryk. Hjertets aktivitet reguleres af en elektrisk impuls. [[relaterede artikler]] Når man ser de forskellige forklaringer vedrørende hjertets anatomi som ovenfor, er det ikke overraskende, at dette organ er blevet et af de vitale organer i kroppen. Derfor er du også nødt til at opretholde hjertesundheden, for at undgå forskellige dødelige lidelser på grund af skader på dette vitale organ.