Lær hjerteklapperne og deres funktioner at kende

Hjerteklapper er dele, der er i hvert atrium i hjertet, og deres funktion er at give adgang til blodgennemstrømning til visse dele af hjertet og forhindre blod i at strømme tilbage til de tidligere hjertekamre. I store træk findes der fire typer hjerteklapper, nemlig aortaklappen, mitralklappen, trikuspidalklappen og lungeklappen. Hver af dem har en vigtig rolle i at holde dette vitale organ fungerer korrekt.

Hvad er en hjerteklap?

Sammenlignet med dens form, som er på størrelse med ejerens knytnæve, er hjertets opgave ekstraordinær. Dette lille organ er ansvarlig for at pumpe blod til alle kroppens organer, hvilket får organer og andre kropsdele til at fungere korrekt. Bag sin enkle form viser det sig, at hjertet har dele, der har særlige funktioner. Dette afsnit er ofte kendt som hjerteklappen. Følgende er typerne af ventiler i vores hjerte.
  • mitralklap

Mitralhjerteklappen er placeret mellem hjertets atrium eller venstre atrium og hjertets ventrikel eller venstre ventrikel. Denne ventil virker til at lukke venstre atrium og forhindre blod i at trænge ind i det igen, når iltrigt blod samler sig fra lungerne. Derefter vil mitralhjerteklappen åbne for at strømme blod ind i hjertets venstre ventrikel.
  • aortaklap

Aortaklappen er placeret mellem venstre ventrikel og aortavenen, som er det største blodkar i kroppen. Aorta-hjerteklappen er nyttig til at lukke venstre ventrikel, når blod, der er højt i ilt, udstødes fra hjertet til resten af ​​kroppen gennem aorta-blodkarrene.
  • Trikuspidalklap

Hvis mitralklappen er mellem højre atrium og højre ventrikel, er trikuspidalklappen placeret mellem højre atrium og højre ventrikel. Trikuspidalhjerteklappens funktion er at forhindre blod i at trænge ind i højre atrium og give adgang for blod til at komme ind i højre ventrikel.
  • Pulmonal ventil

Lungeklappen er placeret mellem højre ventrikel og lungearterien. Lungeklappen blokerer blodets adgang til højre ventrikel og fjerner blod fra højre ventrikel til lungerne gennem lungearterierne. [[Relateret artikel]]

Hvordan virker hjerteklapperne?

Ved første øjekast lyder hjerteklapperne meget kompliceret, men når du først forstår strømmen af ​​blod, vil du bemærke de mønstre, der former, hvordan hjerteklapperne fungerer. Sådan fungerer hjerteklappen:

1. Åbning af trikuspidal- og mitralhjerteklapperne

Først vil blodstrømmen fra kroppen komme ind i højre atrium og gå til højre ventrikel gennem den åbne trikuspidal-hjerteklap. Samtidig vil strømmen af ​​iltrigt blod fra venstre atrium også komme ind i venstre ventrikel gennem den åbne mitralhjerteklap.

2. Tricuspid- og mitralhjerteklapper er lukkede

Når højre og venstre ventrikler er fyldte, vil trikuspidal- og mitralhjerteklapperne lukke for at forhindre blod i at trænge ind i højre og venstre forkammer, når muskelsammentrækninger forekommer i hjertekamrene.

Åbningen af ​​lunge- og aortaklapperne

Når hjertekamrene trækker sig sammen, åbner lunge- og aortaklapperne sig. Blodgennemstrømning fra højre ventrikel vil komme ind i lungevenerne, når pulmonal hjerteklap er åben, og blodgennemstrømning fra venstre ventrikel vil komme ind i aorta-blodkarrene, når aorta-hjerteklappen åbner.

4. Lunge- og aortaklapper lukker

Når hjertekammermusklerne slapper af, lukker lunge- og aortaklapperne sig for at forhindre blodet i at strømme tilbage til højre og venstre ventrikler i hjertet. Fra lungevenerne vil blod gå til lungerne, mens det fra aorta-blodkarrene vil cirkulere i hele kroppen. Senere vil blodgennemstrømningen vende tilbage til hjertet gennem de tidligere indledende faser.

Hvilke problemer kan der opstå med hjerteklapper?

Hvert organ i den menneskelige krop har helt sikkert potentiale til at opleve problemer, dine hjerteklapper kan også opleve problemer. Når der er et problem med hjerteklapperne, kan hjerteklapperne blive mindre fleksible eller ude af stand til at åbne og lukke ordentligt.
  • Stenose

Stenose er en tilstand, hvor hjerteklapperne bliver stive og ikke kan åbne ordentligt. Denne lidelse gør, at hjertet skal pumpe ekstra for at tilskynde blodgennemstrømningen til at komme ind i de små veje, som hjerteklapperne giver. Stenotiske hjerteproblemer får hjertet til at pumpe blod unormalt og forårsager ændringer i hjertekamrenes struktur og funktion.
  • Atresia

Atresi er et udviklingsproblem i hjerteklapperne, der opstår i barndommen. Denne tilstand forhindrer blod i at trænge ind fra atrierne til ventriklerne eller fra kamrene til venerne. Dette får blodbanen til at finde en anden vej til at nå sin destination. Generelt har atresi været til stede siden fødslen.
  • Utæt ventil

En utæt ventil er det modsatte af stenose. Problemet med utætte klapper er, når hjerteklapperne lukker. Hos personer med utætte klapper kan hjerteklapperne ikke lukke helt og få blodet til at strømme tilbage til de tidligere hjertekamre. Genindtrængen af ​​blodgennemstrømningen gør, at hjertet skal arbejde ekstra for at pumpe det indkommende blod tilbage. I lighed med stenose kan denne lidelse få hjertet til at pumpe blod unormalt og udløse ændringer i hjertekamrenes struktur og funktion. [[relaterede artikler]] Altid konsultere en læge hvis du har problemer med dit hjerte, såsom åndenød, hurtig hjerterytme og så videre. Korrekt undersøgelse og behandling vil forhindre mere alvorlige komplikationer.