10 årsager til et hævet hjerte aka kardiomegali at passe på

Årsagen til et hævet hjerte skal holdes øje med. Jo før det bliver behandlet, jo mere sandsynligt er det, at det bliver behandlet. Hvis du føler nogle forstyrrende symptomer på hjertet, så lad din læge behandle det. Det kan være, at du oplever en hævet hjertesygdom. For ikke at være "blind" omkring det hævede hjerte, når du kommer til lægen, skal du først kende de forskellige årsager til dette hævede hjerte.

Årsager til et hævet hjerte at være opmærksom på

Faktisk er et hævet hjerte aka kardiomegali ikke en sygdom, men et tegn på forskellige sygdomme, der forårsager det. Derfor rådes du til at finde ud af de forskellige årsager til et hævet hjerte og finde den bedste løsning for dit helbred. Følgende er en liste over tilstande, der kan få hjertet til at svulme.

1. Kardiomyopati

Kardiomyopati er en sygdom, der angriber hjertemusklen. Husk på, at alle sygdomme, der angriber hjertemusklen, faktisk kan forårsage et hævet hjerte. Jo større skaden er på hjertemusklen, jo svagere er dette vitale organs funktion til at pumpe blod.

2. Hjerteklapsygdom

Årsager til hævet hjerte Hjerteklapsygdom kan være forårsaget af infektion, bindevævssygdomme, til nogle lægemidler. Hjerteklapsygdom kan også være årsag til hjertehævelse, fordi det forringer hjertets funktion i at flyde blod i den rigtige retning. Når blodet strømmer baglæns, tvinges hjertet til at arbejde hårdere. Det er derfor, hjerteklapsygdom kan være årsagen til et hævet hjerte.

3. Hjerteanfald

Når et hjerteanfald opstår, vil blodgennemstrømningen til hjertet blive blokeret. Derudover kan manglen på ilt i blodet også skade hjertemusklen. Ikke underligt, at et hjerteanfald kan være årsagen til et hævet hjerte.

4. Skjoldbruskkirtelsygdom

Skjoldbruskkirtlen producerer hormoner, der er nødvendige for kroppens stofskifte. Desværre kan skjoldbruskkirtelsygdomme som hyperthyroidisme og hypothyroidisme skade hjertet. Når kroppen har for lidt eller for meget skjoldbruskkirtelhormon, kan pulsen og blodtrykket blive forstyrret. Ikke nok med det, skjoldbruskkirtelsygdom kan også være årsagen til et hævet hjerte.

5. Arytmi (uregelmæssig hjerterytme)

Arytmi aka uregelmæssig hjerterytme kan også være en årsag til et hævet hjerte, man skal passe på. Når hjertet slår i et unormalt tempo, kan blod pumpes tilbage i hjertet og beskadige musklerne.

6. Højt blodtryk

Forhøjet blodtryk er ikke kun en årsag til hjertehævelse, men forårsager også forskellige andre hjertesygdomme. Når der opstår forhøjet blodtryk i din krop, skal hjertet arbejde hårdere for at pumpe blod gennem hele kroppen. Som et resultat vil hjertemusklen opleve forstørrelse. Ikke nok med det, forhøjet blodtryk kan også få venstre ventrikel til at forstørre og få hjertemusklen til at svækkes. Højt blodtryk kan også få de øvre kamre i dit hjerte til at forstørre.

7. Væske omkring hjertet

Årsager til et hævet hjerte at være opmærksom på. Væske i sækken, der beskytter hjertet, kan også være årsag til et hævet hjerte. Dette kan ses, når lægen udfører en thorax røntgenprocedure.

8. Koronar hjertesygdom

Koronar hjertesygdom eller blokerede arterier i dit hjerte, kan helt sikkert være årsagen til et hævet hjerte. Denne tilstand gør, at arterierne tilstoppes med fedt, så blodgennemstrømningen til hjertet kan blokeres. Udover at kunne forårsage et hjerteanfald, kan koronar hjertesygdom få den ene del af hjertemusklen til at dø, så andre dele af hjertet arbejder hårdere og til sidst hæver.

9. Anæmi

Anæmi er en tilstand karakteriseret ved mangel på røde blodlegemer, der transporterer ilt til kropsvæv. Hvis anæmi ikke behandles med det samme, bliver hjertebanken uregelmæssig. Derfor skal hjertet arbejde hårdere for at erstatte "gælden" af ilt i blodet. Ingen tvivl om, at anæmi også kan være årsagen til et hævet hjerte.

10. Overskydende jern

Overskydende jern eller hæmokromatose er den næste årsag til hjertehævelse. For når det ikke kan "bruges" rigtigt af kroppen, vil jernniveauet være for højt. Til sidst kan dette overskydende jern opbygges i organer, såsom hjertet.

Symptomer på hjertesvigt

Efter at have kendskab til de forskellige årsager til et hævet hjerte ovenfor, er det nu, du skal genkende symptomerne på hjertesvigt, som heller ikke bør undervurderes. Problemet er, at mange mennesker ikke føler symptomer på et hævet hjerte, så denne tilstand kan ikke behandles ordentligt. Der er dog nogle tegn på et hævet hjerte, som stadig kan mærkes, herunder:
  • Svært at trække vejret
  • Arytmi eller uregelmæssig hjerterytme
  • Hævelse eller ødem
Hvis ovenstående symptomer opstår ledsaget af smerter i brystet, ubehag i nakke, arme og kæbe, skal du straks kontakte lægen. Fordi disse tilstande kan indikere sygdom. [[Relateret artikel]]

Noter fra SehatQ

Som diskuteret tidligere, jo hurtigere årsagen til et hævet hjerte identificeres, jo bedre er behandlingen. Derfor, hvis du føler nogen forstyrrende symptomer i dit hjerte, skal du straks gå til lægen.